BookTrip: Πασχαλινά βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Το Πάσχα πλησιάζει και το newstrip.gr σας προτείνει μερικά παιδικά βιβλία που μπορούν να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι, για να μπουν στο κλίμα των ημερών.

Ιστορίες της Βίβλου για Παιδιά (Εκδ. Ψυχογιός)

 pasxa_vivlia2

Ανακαλύψτε 29 πολυαγαπημένες ιστορίες της Βίβλου, από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, σε αυτή την πολυτελή έκδοση. Κάθε ιστορία έχει γραφτεί με απλότητα και έχει αποτυπωθεί με υπέροχη εικονογράφηση, ώστε να αγγίξει την καρδιά των μικρών αναγνωστών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Το Πάσχα της Νονάς Χελώνας (Εκδ. Πατάκη)

 pasxa_vivlia3

Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ' τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ' αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει... Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Η Ζωή και τα Πάθη του Χριστού (Εκδ. Καρακώτσογλου)

 pasxa_vivlia4

Η Ζωή και τα Πάθη του Χριστού είναι μια εικονογραφημένη έκδοση που βασίζεται στα κείμενα των Ευαγγελίων, τα οποία αποδίδει με απλό και παραστατικό τρόπο. Μέσα απ’ τις σελίδες του βιβλίου περνούν τα σημαντικότερα γεγονότα, από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση, τα θαύματα του Ιησού, τα κυριότερα σημεία της διδασκαλίας Του, οι παραβολές. Η εικονογράφηση υπογραμμίζει τα σπουδαιότερα σημεία της αφήγησης, ζωντανεύει την περιγραφή και μεταφέρει με παραστατικότητα εικόνες από την επίγεια ζωή του Ιησού αλλά και τον καθημερινό βίο της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Χρυσάνθη Καραΐσκου, Ο Λαγός που Μισούσε τα Κόκκινα Αυγά (Εκδ. Διάπλαση)

 pasxa_vivlia5

Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Jannie Ho, Η Τσίου Τσίου Ψάχνει το Λαγό του Πάσχα (Εκδ. Ίκαρος)

 pasxa_vivlia6

Σε αυτό το βιβλίο, η Τσίου Τσίου ψάχνει παντού στην αυλή να βρει τον Λαγό του Πάσχα! Θα την βοηθήσεις να τον βρει; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Catherine Mory, 30 Ιστορίες Περιμένοντας το Πάσχα (Εκδ. Πατάκη)

 pasxa_vivlia7

Ένα τέρας καταβροχθίζει σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι ψάχνει τη μαμά του στο δάσος με τις χίλιες παγίδες, μια κότα γεννά χρυσά αυγά, εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες πετούν στον πασχαλινό ουρανό... Ένα πολύχρωμο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει από τη χώρα μας, όπου η τρομερή γιγάντισσα απειλεί την ηρωίδα του παραμυθιού, στη Ρωσία της πριγκίπισσας Όλγας, στην Αρμενία του βασιλιά της σοκολάτας ή στην Ουγγαρία, στο Σουδάν και στην Ιερουσαλήμ την εποχή της σταύρωσης του Ιησού... Ένας χρωματιστός κόσμος γεμάτος ιστορίες και παραμύθια για όλους εμάς που περιμένουμε με ανυπομονησία το Πάσχα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πού Πήγε το Πάσχα; (Εκδ. Πατάκη)

 pasxa_vivlia8

Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση «Έρχεται το Πάσχα», γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει όμως να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! Η Νιάνια λοιπόν ξεκινά αμέσως μια περιπλάνηση για να ανακαλύψει από πού! Βρίσκεται σε πολυκαταστήματα με λαμπάδες, σε μαγαζιά με σούβλες, στο μαντρί με τα αρνιά και ψάχνει... Τελικά, ανακαλύπτει πως το Πάσχα δε βρίσκεται στα καταστήματα και στον υπερκαταναλωτισμό αλλά σε μια σπηλιά στο βουνό, απ’ όπου βγαίνει το Άγιο Φως! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Η Ιστορία του Πάσχα (Εκδ. Ψυχογιός)

 pasxa_vivlia9

Μάθετε την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Χριστού και γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της αγαπημένης ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με υπέροχη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ