Ιούλιος Βέρν, Ταξίδι στο κέντρο της γης (Εκδ. Μεταίχμιο)

Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

Ένα από τα διαχρονικότερα κλασικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν, το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» εκδόθηκε για πρώτη φορά στα γαλλικά, το 1864, και επανεκδόθηκε τρία χρόνια, σε αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση.

Ο περιπετειώδης καθηγητής γεωλογίας και ορυκτολόγος Λίντενμπροκ βρίσκει τυχαία ένα χειρόγραφο, στο οποίο ένας εξερευνητής του 16ου αιώνα ισχυρίζεται ότι βρήκε μια διαδρομή προς τον πυρήνα της γης.

Ο καθηγητής Λίντενμπροκ δεν μπορεί να αντισταθεί στην ευκαιρία να το ερευνήσει και μαζί με τον ανιψιό του, Άξελ, ξεκινάει για την Ισλανδία με τη συνοδεία του ντόπιο οδηγού Χανς Μπιέλκε.

Κατεβαίνοντας μέσα από τον κρατήρα, η ομάδα θα ξεκινήσει ένα παράξενο ταξίδι στις μυστηριώδεις αβύσσους του ηφαιστείου και θα συναντήσει έναν υπόγειο κόσμο με φωτεινούς βράχους, δάση προϊστορικής εποχής και φανταστική θαλάσσια ζωή.

Άριστος αφηγητής ιστοριών, ο Ιούλιος Βερν δεν κρύβει ούτε σ’ αυτό το μνημειώδες έργο του τον επιστημονικό του στοχασμό, ο οποίος τον καθιστούσε αρκετά πρωτοπόρο για την εποχή που έγραφε. Παρά τη φιλοσοφική του χροιά, ο Βερν παραμένει πιστός στα στοιχεία της πλοκής και στις λεπτομέρειες της ιστορίας, εξυφαίνοντας τον μίτο της καθόδου στο κέντρο της Γης, κρατώντας σε εγρήγορση τον αναγνώστη, μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Αφήνοντας τους ήρωές του να αναμετρηθούν με δάση πρωτόγονης βλάστησης, πανύψηλα ανθρωποειδή, κοπάδια προϊστορικών ζώων, απύθμενα πηγάδια και ορμητικές θάλασσες, ο καθηγητής Λίντενμπροκ, ο Άξελ και ο οδηγός τους καταφέρνουν να διασωθούν και να επιστρέψουν στις μέχρι πρότινος ήρεμες ζωές τους. Έτσι, ο Λίντενμπροκ χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της εποχής, ο Άξελ παντρεύεται την αγαπημένη του Γκράουμπεν και ο Χανς επιστρέφει στη γαλήνια ζωή του στην Ισλανδία.

Η έκδοση του εμβληματικού έργου του Γάλλου συγγραφέα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο να αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιοφάγου!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ