Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Θάνατος επί σκηνής (Εκδ. Μίνωας)

Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

Η Νένη Βαντά, η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ, αποφασίζει να ολοκληρώσει τη πολυετή καριέρα της με μια μεγαλειώδη ερμηνεία. Ξαφνικά, οι απειλές και τα παρ’ ολίγον θανατηφόρα ατυχήματα που έχει υποστεί καταλήγουν στον επί σκηνής τραγικό της θάνατο. Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου, αποφασιστικός και πάντα οξυδερκής έρχεται για να ανακαλύψει την αλήθεια και να βρει τον δολοφόνο της μεγάλης Βαντά.

Στο νέο whodunit μυθιστόρημά του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης καταφέρνει για ακόμη μια φορά να επιβεβαιώσει αυτό που οι αναγνώστες του ήδη γνωρίζουν: ότι είναι ένας άξιος μαθητής της Αγκάθα Κρίστι, ο οποίος καταφέρνει να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Ο συγγραφέας μάς συστήνει σιγά σιγά τους ήρωές του, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κάποια σχέση – φιλική, συγγενική ή και επαγγελματική – με τη Νένη Βαντά, κρατώντας εξ αρχής επτασφράγιστα τα μυστικά της μεγάλης τραγουδίστριας. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την αλληλουχία των στοιχείων που δίνονται στοιχεία, κεκαλυμμένα, προκειμένου να λύσει σαν άλλος Ηρακλής Πουαρώ ή Άλαν Γκραντ, μόνος του το μυστήριο.

Το λεξιλόγιο του συγγραφέα είναι καθημερινό, πλούσιο, με λογοτεχνικές και μουσικές αναφορές, αρκετές εκ των οποίων επεξηγούνται, βγάζοντας τον αναγνώστη από την άβολη θέση να αναζητά την ερμηνεία τους, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει κάτι.

Και, φυσικά, όπως πάντα, ένα μεγάλο plot twist ανατρέπει τα πάντα, αφήνοντας τον αναγνώστη με το στόμα ανοιχτό, δίνοντας απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα: υπάρχει, τελικά, τέλειο έγκλημα;

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ