Κρεμώδες τιραμισού με Μαυροδάφνη

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το πιο κρεμώδες τιραμισού, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

*Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπτά          *Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ:

 🍴400 γρ. σαβαγιάρ

 🍴450 γρ. μασκαρπόνε

 🍴350 γρ.ρικότα

 🍴150 γρ. ζάχαρη άχνη

 🍴4 αυγά

 🍴4 σφηνάκια εσπρέσο

 🍴1 σφηνάκι λικέρ “Αμαρέτο”

 🍴4 κ.σ. Μαυροδάφνη

 🍴 κακάο για το πασπάλισμα

 🍴1 φλ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατεύουμε προσεκτικά και τακτικά με σύρμα σε μπεν μαρί τη ζάχαρη και τους τέσσερις κρόκους μέχρι να παστεριωθούν. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, μετά από 10 λεπτά, χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για να αφρατέψει.

2. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα δυο τυριά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.

3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μίγμα τυριών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα/μαρίζ.

4. Αφού χτυπήσουμε και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, τα προσθέτουμε στην κρέμα.

5. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τον καφέ, το λικέρ και τη Μαυροδάφνη και βουτάμε τα σαβαγιάρ για 1 δευτερόλεπτο.

6. Στρώνουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας την πρώτη στρώση από τα σαβαγιάρ, απλώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

7. Την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας τη στρώνουμε με κορνέ στην τελευταία στρώση.

8. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.