Δροσερό semifreddo σοκολάτας

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το πιο δροσερό semifreddo σοκολάτας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

 🍴160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

 🍴4 αυγά

 🍴2 κάψουλες βανίλιας ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

 🍴50 γρ. κακάο κοσκινισμένο

 🍴280 γρ. τυρί κρέμα

 🍴180 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 🍴50 γρ. λιωμένη bitter κουβερτούρα

 🍴50 γρ. λιωμένη λευκή κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και σε κρόκους και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αδειάζουμε σε μπολ.

3. Στον ίδιο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το κακάο, το τυρί κρέμα και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.

4. Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο τμηματικά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5. Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10 x 30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

6. Σερβίρουμε με τις κουβερτούρες, τις οποίες έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.