Γιορτή της μητέρας: 8 ταινίες για την ημέρα της μάνας

Η γιορτή της μητέρας έχει φτάσει και το newstrip.gr συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες ταινίες που είναι αφιερωμένες στο πιο αγαπημένο πρόσωπο όλων: τη μητέρα, μορφή που έχει υμνηθεί από ζωγράφους, ποιητές και όλων των ειδών τους καλλιτέχνες.

Stepmom (1998)

Μια μητέρα, η Τζάκι, (Susan Sarandon) και μια μητριά, η Ισαμπέλ, (Julia Roberts) για χάρη της αγάπης των παιδιών μπορεί να συμπληρώνει η μια την άλλη, με την παρουσία τους να είναι καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών. Οι δυο γυναίκες θα αναγκαστούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους, όταν η Τζάκι μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο και προσπαθήσουν να ζήσουν τη ζωή στο μέγιστο όσο έχουν ακόμα καιρό.


White Oleander (2002)

Μια μητέρα, η Ίνγκριντ (Michelle Pfeiffer) καταδικάζεται για τη δολοφονία του άπιστου εραστή της , ενώ η κόρη της (Alison Lohman) προσπαθεί να βρει την αγάπη σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες. Παρά τον εγκλεισμό της, η Ίνγκριντι καταφέρνει πάντα να επιδρά στη ζωή και την εξέλιξη του παιδιού της, καθορίζοντας την πορεία της ζωής του.


Monster-in-law (2005)

Κύριο θέμα της ταινίας είναι η παράλογη υπερπροστασία μιας μητέρας (Jane Fonda), η οποία φτάνει στα άκρα για να καταστρέψει τα σχέδια γάμου του γιου της (Michael Vartan) και της αρραβωνιαστικιάς του (Jennifer Lopez).


The Truth (2019)

Μια μητέρα (Catherine Deneuve) και η κόρη( Juliette Binoche) δεν θα αποφύγουν σε κάποια στιγμή να φέρουν στην επιφάνεια παράπονα σχετικά με τη σχέση τους στο παρελθόν και να ξανανοίξουν παλιές πληγές. Η τελική τους συμφιλίωση δείχνει την τρυφερότητα και την αγάπη τους που τελικά κυριαρχούν.


Because I said so (2007)

Η καταπιεστική, υπερπροστευτική, γεμάτη άγχος και συνεχώς ανακατεμένη στη ζωή των παιδιών της Daphne (Diane Keaton) αγωνιά και κάνει τα πιο απίθανα πράγματα, προκειμένου να βρει τον κατάλληλο άντρα για τη μικρότερη κόρη της (Mandy Moore).


Freaky Friday (2003)

Μια έφηβη κόρη (Lindsay Lohan) ξυπνάει έντρομη και βρίσκεται στο σώμα της μητέρας της (Jamie Lee Curtis) και ζουν πια η μία τα προβλήματα της άλλης.


Mother’s Day (2016)

Τέσσερις μαμάδες και ένας μπαμπάς έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικά απρόοπτα στην προσπάθειά τους να γιορτάσουν την Ημέρα της Μητέρας με τον τρόπο που της ταιριάζει.


Baby Boom (1987)

Η ζωή μιας δυναμικής επιχειρηματία της Νέας Υόρκης (Diane Keaton), που είναι αφιερωμένη ολοκληρωτικά στη δουλειά της, έρχεται τα πάνω κάτω, όταν μετά τον απρόσμενο θάνατο ενός μακρινού συγγενή της, θα κληρονομήσει...την κόρη του.